2011-01-06 18:27:39• hírek • Szatmár.ro

Egyeztető bizottság alakult

A mezőgazdasági intézmények ezentúl rendszeresen egyeztetik majd tevékenységüket.

Csütörtöktől Szatmár megyében is működik a miniszteri rendelet nyomán létrejött Megyei Mezőgazdasági Egyeztető Bizottság, amelyben az összes mezőgazdasági közigazgatási szerv képviselői helyet kaptak. Cioltean Ioan mezőgazdasági igazgató, az új szerv elnöke elmondása szerint havi rendszerességgel ülésezik majd a bizottság, és ezeken az összejöveteleken mindegyik intézmény beszámol terveiről, felvonultatja javaslatait, amelyeket évharmadonként a minisztériumhoz is továbbítanak.

Az egyeztető fórum elméletben részt vesz majd a gazdálkodókkal való kapcsolat elmélyítésében is, azt azonban, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, nem tudni. A portálunk által megszólaltatott mezőgazdasági termelők szerint  kommunista időket idéz ez az új csoportosulás, hiszen abban az időben volt bevett szokás újabb és újabb bizottságok létrehozása a felvetődő problémák rendezésére.

Más vélemények szerint itt volt már az ideje annak, hogy az egymástól különálló, de azért mégis összefonódó tevékenységet végző intézmények összehangolják tevékenységüket. Cioltean szerint ez elsősorban az EU-s pályázatok során jelent majd hasznot a gazdáknak, hiszen egy ilyen projekthez minden egyes mezőgazdasági intézmény jóváhagyására szükség van. A mezőgazdasági termelők képviselői nem kaptak helyet a bizottság tagságában. Három éve már volt egy hasonló próbálkozás, az azonban kudarcba fulladt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: